Плановий виїзд з метою перевірки умов проживання та виховання дітей у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу Наталинської територіальної громади

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Рубля та головний спеціаліст Марина Вовк здійснили плановий виїзд з метою перевірки умов проживання та виховання дітей у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу Наталинської територіальної громади.

Загалом відвідали шість родин, з них п’ять – прийомні сім’ї та один ДБСТ.

Усі діти мають належні санітарно-гігієнічні та побутові умови для проживання(окремі спальні місця, місце для занять, дозвілля, достатню кількість одягу, взуття та шкільного приладдя), вчасно проходять необхідні медичні огляди.

В прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу між законними представниками та дітьми сформувались довірливі та доброзичливі відносини, які будуються на взаємоповазі та взаєморозумінні. У питаннях виховання батьки-вихователі та прийомні батьки спрямовують увагу та зусилля на вирішення нагальних проблем дітей, сприяння їх всебічному розвитку.

З метою соціального захисту прав, свобод та законних інтересів дітей вищевказаної категорії у районі активізована робота щодо популяризації національного усиновлення, пропагування альтернативних форм сімейного виховання. Ведеться робота з підвищення батьківської компетентності та педагогічного потенціалу батьків-вихователів, прийомних батьків, поширення знань та навичок щодо формування життєво важливих зв’язків, а також спілкування з дітьми.