На Дергачівському мосту встановлять ліхтарі на сонячних панелях

У межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на дорозі Дергачі – Дворічний Кут розпочинають ремонт правої частини мосту через річку Лопань.

За словами заступника Дергачівського міського голови Олександра Туренка, вагоме значення в громаді мають саме такі інфраструктурні проєкти.

«Цей міст був у жахливому стані, тому його ремонт і улаштування пішохідних переходів мають велике значення. З цього боку є декілька вулиць, які безпосередньо з’єднуються з центром міста. Завдяки реконструкції пересування мешканців цими вулицями стане більш комфортним», – розповів Олександр Туренко.

Також він зауважив, що всі ремонтні роботи на мосту проходили без перекриття руху для автомобільного транспорту. До кінця року роботи на цьому мосту повинні закінчити.

Окрім цього, Олександр Туренко зазначив, що у межах поточних ремонтів провели роботи на автомобільній дорозі Дергачі – Козача Лопань, Дергачі – П’ятихатки, а також реконструювали міст у Козачій Лопані.

«Сподіваємося, що на наступний рік ця дорога, що йде на Дворічний Кут, також буде відремонтована в межах Програми Президента „Велике будівництво“», – додав заступник Дергачівського міського голови.

Начальник відділу будівництва ДП «Дороги Харківщини» Олександр Костенко наголосив, що відтепер на пішохідному тротуарі в нічний час буде прохід, оскільки встановлять сучасне освітлення.

«Особливістю цього мосту є те, що на ньому розмістимо вуличні ліхтарі на сонячних панелях. Також тут здійснено буріння для палей глибиною 14 метрів. Це рідко використовується», – сказав Олександр Костенко.

Сам міст збудували у 1967 році і це його перший капітальний ремонт з того часу.

https://kharkivoda.gov.ua/news/112493