Завершується тестування ковідного сертифіката в «Дії»

Зовсім скоро всі користувачі мобільного застосунку зможуть сформувати цей документ для себе.

«Надалі сертифікат можна буде отримати також і у лікаря, з яким підписана декларація. Формування ковідного сертифіката відбувається на основі даних, які внесені лікарем для пацієнта в електронній медичній картці. Тому дуже важливо, щоб лікар не забував вводити коректні та повні дані, – підкреслюють на Урядовому порталі. – Ковідний сертифікат може бути сформований у разі наявності інформації про те, що людина або отримала необхідну кількість доз вакцини від коронавірусу, або має клінічні показання через те що перехворіла на COVID-19, або ж має негативний результат ПЛР-тесту».

Ковідний сертифікат буде використовуватися як всередині України (зокрема, для відвідування масових заходів), так і для закордонних подорожей. Утім, для цього необхідно дочекатися взаємовизнання сертифікатів між Україною та іншими країнами.

Інший актуальний документ – це міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Його можуть отримати ті, кого пройшов повний курс вакцинації від COVID-19. Він теж може бути використаний для подорожей за кордон. За інформацією Урядового порталу, такий документ можна отримати лише в паперовій формі в сімейного лікаря чи в будь-якому медичному закладі, під’єднаному до електронної системи охорони здоров’я. Зазначений документ уже ратифікований Україною та міжнародною спільнотою.