День Красноградської громади

22.07.2021

Протягом останніх тижнів на території Зачепилівської, Кегичівської, Сахновщинської, Наталинської та Старовірівської ТГ пройшли Дні громад, започатковані головою Красноградської районної державної адміністрації Віктором Войтенко з метою обміну досвідом, налагодження продуктивної співпраці між представниками державної влади та органів місцевого самоврядування у  Красноградському районі.

Учора настала черга Красноградської громади зустрічати гостей.

Делегацію голів громад на чолі з головою Красноградської райдержадміністрації Віктором Войтенком гостинно зустрічала очільниця громади Світлана Кривенко разом із секретарем ради та своїми заступниками.

Спочатку голова розповіла про стан соціально-економічного та культурного розвитку громади. Після чого делегація відвідала КЗ “Красноградський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей “Надія”. Ознайомились з роботою закладу, поспілкувались з його директором та юними вихованцями.

Наступним пунктом став Центр реабілітації дітей з інвалідністю, приміщення якого повністю реконструйовано та обладнано за рахунок гранту Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Далі завітали на основні спортивні об’єкти міста: фізкультурно-оздоровчий комплекс  Красноградської ДЮСШ та стадіон “Ювілейний”. Обговорили можливості взаємодії між громадами в організації спільних масових спортивних подій та заходів, пропагування здорового способу життя серед мешканців району.

Також Віктор Войтенко разом з керівниками громад району відвідав заклади освіти:  Красноградський ліцей № 4 та Красноградський ліцей №2.

Опісля – вирушили до КНП “Красноградської ЦРЛ”. Там учасники заходу побачили оновлене приймальне відділення лікарні, що було реконструйовано в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Потім відбувся переїзд до Піщанського старостинського округу. Побували в місцевому закладі дошкільної освіти та Піщанському ліцеї. Познайомились з їх роботою та поспілкувались з керівниками.

На завершення, учасники Дня громади підбили підсумки зустрічі та поділилися враженнями. Віктор Войтенко підкреслив актуальність проведення виїзних прийомів у громадах і закликав голів ТГ до консолідації зусиль задля розвитку всієї Красноградщини.