У Харківській ОДА обговорили питання надання допомоги підприємцям під час карантину

Цій темі присвятили робочу нараду, яку 16 квітня провели керівники структурних підрозділів облдержадміністрації разом з членами Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва.

Як наголосив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Петро Лашин, нарада організована з метою обговорення механізмів надання одноразової допомоги відповідно до Порядку надання застрахованим особам (найманим працівникам суб’єкта господарювання або фізичним особам-підприємцям) у 2021 році одноразової державної допомоги у сумі 8 тис. грн.

Також говорили про можливі виплати з місцевих бюджетів у разі запровадження протиепідемічних заходів на окремих територіях, що затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2021 р. № 328 «Про додаткові заходи соціальної підтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

За підсумками наради було визначено першочергові заходи та напрями задля запровадження механізму підтримки суб’єктів підприємницької діяльності на місцевому рівні.

https://kharkivoda.gov.ua/news/108579