На Харківщині розпочали імунізацію вакциною CoronaVac

Першими щеплення отримали працівники Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

За словами лікаря-інфекціоніста обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні Володимира Конельського, 16 квітня на базі закладу заплановано вакцинувати 14 осіб.

«Це інактивована цільноклітинна вірусна вакцина виробництва компанії Sinovac Biotec – Китай. Вона пройшла сертифікацію в Україні та дозволена до подальшого використання, – говорить Володимир Конельський. – Для завершення повної імунізації пацієнту повинна бути надана повторна доза за 28 днів від першого щеплення».

Також лікар уточнив, що дози вакцини розподілені в одноразових флаконах, а умови зберігання та транспортування досить зручні. Зберігається вакцина за +2°..+8° С.

Одним з перших працівників сфери освіти, які щепилися новою вакциною, став методист Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Борис Половін. Він стверджує, що рішення щепитися від COVID-19 приймав виважено, адже вже в травні розпочнеться ЗНО.

«Ми працюємо в системі ЗНО, спілкуємося майже кожного дня з великою кількістю працівників освіти – це вчителі, школярі й інші учасники тестування. Я вважаю, що зараз у таких важких епідумовах дуже важливо бути як захищеним самому, так й не наражати на небезпеку інших. Тому, коли нам запропонували вакцину, яка нещодавно до нас надійшла, я відразу погодився», – розповів Борис Половін.

Довідка. Вакцину CoronaVac/Sinovac Biotec Харківщина отримала 13 квітня. У регіон надійшло 8520 доз – їх достатньо для щеплення 4260 осіб. Ця вакцина призначена для проведення щеплення маломобільних груп населення та їхніх опікунів, а також працівників, які будуть залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

https://kharkivoda.gov.ua/news/108568