Уряд спрямував додатково 6,5 млрд грн на COVID-вакцинування дорослого населення

З урахуванням відповідних видатків 2020 року загальний обсяг видатків державного бюджету на закупівлю вакцин від COVID-19 становить 11,4 млрд гривень.

14 квітня уряд додатково спрямував з державного бюджету коштів в обсязі 6,5 млрд грн на закупівлю вакцин від гострої респіраторної хвороби COVID-19. Це рішення в той же день погодив Комітет Верховної Ради України з питань бюджету.

«Уряд вжив усіх заходів щодо забезпечення Міністерства охорони здоров’я України коштами для закупівлі вакцин та проведення до кінця 2021 року щеплення 70% дорослого населення, яке визначено із загальної чисельності населення 41,7 млн осіб згідно з даними Держкомстату станом на 1 січня 2020 року. Тобто планується охопити вакцинацією 34,2 млн осіб дорослого населення, – розповідають у Міністерстві фінансів України. – Для цього необхідно забезпечити надходження майже 48 млн доз вакцин з урахуванням 8 млн доз, що мають бути отримані безкоштовно в межах механізму COVAX».

У Мінфіні додають, що «перед Міністерством охорони здоров’я стоїть досить серйозний виклик: забезпечити своєчасну закупівлю та постачання в Україну відповідної кількості вакцин та належно організувати вакцинацію для досягнення заявлених показників. Адже це майже 6 млн щеплень щомісяця з травня та до кінця 2021 року (у середньому понад 250 тис. щеплень на день) та охоплення двома дозами щеплень до кінця року 70% дорослого населення».

https://kharkivoda.gov.ua/news/108527