Розпочалися тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області

Стартували тренування 14 квітня у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Теоретичні тренування «Дії органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області під час ліквідації наслідків пожеж у природних екосистемах» проходять за участю першої заступниці голови Харківської облдержадміністрації Тетяни Єгорової-Луценко.

На заході був присутній заступник голови Красноградської районної державної адміністрації Олександр Машко.

«Останнім часом Харківщина перебувала у вогняному епіцентрі: пожежа у будинку для літніх людей, численні лісові пожежі та горіння сухостою і трави. Негативний досвід останніх років тільки доводить – погодні умови, недостатня кількість рейдів та людська недбалість призводять до вкрай сумних наслідків. Аби не допустити небезпечних ситуацій, проводимо тренування органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Окрему увагу під час тренувань зосередили на ліквідації наслідків пожеж у природних екосистемах. Тільки протягом 2020 року в лісових масивах області виникло 244 пожежі загальною площею понад 560 га. Від початку цього року зафіксовано вже дві пожежі.

 

«Закликаю бути уважними та ніколи не нехтувати правилами пожежної безпеки. Будь-яку пожежу легше попередити, аніж потім витрачати масштабні людські та фінансові ресурси для її подолання», – наголосила перша заступниця голови Харківської ОДА.