Діалог з «чорнобильцями»: очільники району зустрілися з активом місцевих підрозділів громадської організації «Союз Чорнобиль України»

 3 березня голова райдержадміністрації Олександр Кайдаш спільно з головою районної ради Володимиром Птишником зустрілися з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС аби обговорити актуальні питання соціального захисту постраждалих громадян та визначити основні напрямки щодо відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи.
У заході взяли участь представники активу місцевих підрозділів громадської організації «Союз Чорнобиль України» з шести територіальних громад, голови територіальних громад, керівники установ соціального захисту, пенсійного забезпечення та охорони здоров’я.
Під час зустрічі були обговорені питання соціального захисту, надання пільг та компенсацій, медичних послуг, облаштування палат у лікарні, пенсійного забезпечення, спорудження каплиці та ін. Учасниками заходу запропоновано своє бачення та пропозиції щодо відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи.
«Частину з тих питань, які чорнобильці поставили під час зустрічі, я переконаний, буде реалізовано. Адже ці люди потребують уваги постійно, а не тільки напередодні 26 квітня та 14 грудня», – зазначив Олександр Кайдаш.
Нагадуємо, 26 квітня 2021 року виповниться 35 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.