Харківщина – серед лідерів використання коштів Дорожнього фонду

За підсумками 11 місяців 2020 року наш регіон посів друге місце у рейтингу ефективного використання коштів, виділених на ремонт місцевих доріг у межах програми Президента «Велике будівництво».

На цей час область використала 95,25% коштів фонду. При цьому заплановані ремонтні роботи виконані у повному обсязі, наразі тривають лише деякі роботи з утримання та експлуатації доріг.

«Загалом у цьому році Харківська область отримала з Дорожнього фонду 1,2 млрд грн на ремонт доріг місцевого значення. З них близько 800 млн грн спрямовані на проведення поточного та капітального ремонту. В цілому відремонтовано 76 км доріг», – розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Руслан Тихонченко.

Серед основних об’єктів ремонту – дороги Печеніги – Мартове – Борщова, Харків – Липці – Борисівка, Андріївка – Курган – Мілова, Старий Салтів – Приколотне, під’їзд до селища Березівки.

У порівнянні з 2019 роком протяжність відремонтованих ділянок доріг була збільшена майже на 30%. Це дозволило виконувати повноцінні ремонти, а не «закопувати ями».

«Важливо, що завдяки системі електронних закупівель нам вдалося зекономити суттєві кошти – близько 100 млн грн. Зекономлені гроші були спрямовані на ремонт додаткових об’єктів», – уточнив Руслан Тихонченко.

Крім того, близько 30% Дорожнього фонду спрямовуються на експлуатаційне утримання автомобільних доріг. Це насамперед роботи з ліквідації аварійної ямковості: цього року на місцевій мережі ліквідовано майже 500 тис. кв. м ямковості. Також це встановлення дорожніх знаків, нанесення розмітки, упорядкування, оброблення доріг протиожеледними матеріалами тощо.

Також близько 15% коштів Дорожнього фонду спрямовано на ремонт доріг комунального значення.