Збережи пам’ять – збережи правду: на Красноградщині вшанували пам’ять жертв голодоморів

Щороку кожної четвертої суботи листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів – періодів масового голоду, що привели до багатомільйонних людських втрат на Україні.
Цього року вшанування відбувається в особливих умовах через епідемію коронавірусу. Карантинні норми вносять обмеження у проведення масових меморіальних заходів. Але все ж таки ця обставина не завадила вшануванню пам’яті жертв голоду.
Так, сьогодні керівники району та міста поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років в м. Краснограді. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять співвітчизників, земляків які загинули внаслідок голодоморів.
За різними даними приблизно 10 млн. українців загинули голодною смертю через тоталітарний режим. У пік Голодомору, у червні 1933 року, щодоби гинули 28 тисяч українців, щогодини – 1168 і щохвилини – 20 людей.
Закликаємо красноградців вшанувати пам’ять жертв геноциду в домашніх умовах: у Загальнонаціональну хвилину мовчання о 16:00 запалити символічну Свічку Пам’яті у вікнах своїх будинків — вона стане проявом нашої пам’яті і віри в майбутнє.