Управління соціального захисту Красноградської районної державної адміністрації інформує

Стоп насильству!

            Щорічно міжнородною спільнотою проводиться акція «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

            Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асомблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сістер Мірабель, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

            Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

  Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

– 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

            Насильство щодо жінок є порушенням фундаментальних прав людини, включаючи право жінок на фізичну та психологічну недоторканність, право на життя та право на рівність жінок та чоловіків. За даними досліджень, проведених в Україні протягом останніх  десяти років, приблизно 72% жінок піддаються різним формам приниження та знущання.

В Красноградському районі відповідальним структурним підрозділом щодо надання допомоги особам, які потерпають від насильства в сімї є Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації.

Телефон для звернень – 7-38-02.

За більш детальною інформацією, будь – якими консультаціями та порадами Ви та Ваша дитина можете звернутися на Національну дитячу «Гарячу» лінію:

«Захист прав дітей» -0800 500 225 або 116 111

«Протидія насильству в сімї» – 0800 500 335 або 116 123

Лінія продовжує працювати цілодобово, анонімно, конфіденційно та безкоштовно.

Варто, щоб ці номери також знали Ваші діти.!!!