Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації інформує

ШАНОВНІ  ГРОМАДЯНИ!

Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» запроваджено комплексний підхід та визначено систему заходів щодо запобігання та протидії фізичному, психологічному та сексуальному насильству в сім’ї. Законом встановлено, що до кривдника (особи що вчинила домашнє насильство у будь-якій формі) суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству може бути встановлено спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, а саме:

1) терміновий заборонний припис;

2) обмежувальний припис;

3) взяття на профілактичний облік та проведення профілактичної роботи;

4) направлення на проходження програми для кривдників.

Наявність таких спеціальних заходів зумовлена впровадженням в Україні кращих світових практик реагування на виявлені випадки насильства, особливо щодо захисту постраждалих осіб.

Надзвичайно важливою є норма про координацію здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Така координація спрямована на забезпечення комплексного та узгодженого реагування на випадки домашнього насильства та здійснення відповідно до закону повноважень у цій сфері.

В Красноградському районі відповідальним структурним підрозділом з питань гендерної рівності, торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству є Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації:

За більш детальною інформацією, будь – якими консультаціями та порадами Ви та Ваша дитина можете звернутися:

Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації, м. Красноград, вул. Бєльовська,84 тел. 7 38 02

Красноградський відділ поліції ГУНП в Харківській області                   м. Красноград, вул. Лермонтова, 84 тел. 102, 7-82-91

Красноградський центр соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді м. Красноград, 3-й м/н, буд. Молодіжного центру, тел. (05744)77103

Служба у справах дітей Красноградської райдержадміністрації

м. Красноград, вул. Соборна, 58 а, тел.(05744)73670

Також в Харківській області створено Комунальну установу Харківської обласної ради «Кризовий соціальний центр для жінок». Де метою Кризового центру є реінтеграція жінок у суспільство, шляхом комплексного надання послуг підтриманого проживання, повернення їх до самостійного повноцінного життя та проведення соціальної роботи спрямованої на подолання негативних явищ.

За більш детальною інформацією, будь – якими консультаціями та порадами Ви та Ваша дитина можете звернутися на Національну дитячу «Гарячу» лінію:

«Захист прав дітей» – 0800 500 225 або 116 111

«Протидія насильству в сім*ї» – 0800 500 335 або 116 123

Варто, щоб ці номери також знали ваші діти!!!