У райдержадміністрації відбулася апаратна нарада

Учора, 26 жовтня, під головуванням Олександра Кайдаша відбулася апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій. У ході наради було розглянуто ряд актуальних питань.
Так, про стан захворюваності на COVID-19 проінформували директорки закладів охорони здоров’я.
Ганна Васенко доповіла, що за вихідні підтверджено COVID-19 у 13 осіб, наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 40 пацієнтів з коронавірусною інфекцією. За минулий тиждень від COVID-19 помер 1 пацієнт – це 76-ти річний мешканець Кегичівщини.
Кількість захворювань на пневмонію у районі зростає. Тільки за минулий тиждень госпіталізовано 53 людей з діагнозом пневмонія.
Олександр Кайдаш ще раз наголосив на необхідності облаштування додаткових ліжко-місць для ковідних хворих.
Руслана Равлюк доповнила, що ситуація у первинній ланці напружена, адже хворіють і лікарі, а кількість хворих на амбулаторному лікуванні збільшується.
Укотре нагадуємо про необхідність дотримуватися маскового режиму, тримати дистанцію, мити руки і дезінфікувати. Якщо дотримуватися цих правил, заразитися ковідом мало шансів.
Начальник відділу освіти Антоніна Турова доповіла, що освітянами здійснюється моніторинг стану захворюваності дітей під час перебування на осінніх канікулах. Так, за результатами опитування на кінець минулого тижня серед усієї кількості дітей шкільного віку, а це понад 3700 дітей, хворіють на ГРВІ 61 дитина. Тож можна зробити висновок, що показник захворюваності серед школярів низький і не перевищує епідемічний поріг.
Питання відновлення навчального процесу після осінніх канікул залишається відкритим. Очільник району Олександр Кайдаш наголосив, що рішення про вчасне відновлення освітнього процесу повинно бути на рівні рекомендацій уряду та залежно від епідемічної ситуації. Адже здоров’я здобувачів освіти та педагогічних працівників у період пандемії наразі в пріоритеті.
На нараді були розглянуті й інші важливі питання життєдіяльності району.