Питання щодо ситуації з COVІD-19 розглянуто на апаратній нараді у райдержадміністрації

19 жовтня у райдержадміністрації під головуванням Олександра Кайдаша відбулася щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів, підприємств, установ та організацій. Особливу увагу під час наради було зосереджено питанню щодо ситуації з COVІD-19 у районі.

Директорка центральної районної лікарні Ганна Васенко розповіла про ситуацію із поширення коронавірусної інфекції в Красноградському районі. Так,  за минулі вихідні лабораторно підтверджено 9 випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 29 пацієнтів з COVID-19 (68 хворих на COVID-19 перебувають на амбулаторному лікуванні – доповнила в.о. директорки ЦПМСД  Руслана Равлюк).

У закладі планово збільшено кількість ліжко-місць для пацієнтів з COVID-19 та симптомами з 60 місць до 131 ліжко-місця. Наразі їх зайнятість становить близько 90%. Багато пацієнтів поступають  до районної лікарні з пневмоніями.

 «Наразі місця для хворих у лікарні є, але через те що вони дуже швидко заповнюються госпіталізованими із коронавірусом та пневмоніями,  нам на випадок збільшення кількості інфікувань до критичної межі однозначно треба ще додатково напрацювати різні варіанти, як і де облаштувати додаткові місця та підготувати резерв ліжко-місць для хворих» – зазначив Олександр Кайдаш.

Вкотре наголошуємо на тому, що задля профілактики коронавірусу, населення повинно чітко дотримуватись карантинних протиепідемічних заходів.