Окремі території Харківської області увійшли до «червоної» зони

До переліку потрапили Богодухівський, Лозівський, Первомайський райони та міста Харків та Люботин.

Відповідне рішення про віднесення територій до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки прийнято 15 жовтня на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС.

У «червоній зоні», окрім протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого», «жовтого» та «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, діятимуть додаткові обмеження, які набирають чинності 19 жовтня.

Олексій Кучер звернувся до Міністра охорони здоров’я Максима Степанова щодо внесення змін до обмежень.

«Я пропоную не зупиняти весь транспорт, за тиждень ми можемо додатково визначитись, – зазначив голова ХОДА. – Заклади громадського харчування та торговельно-розважальні центри – залишити та зменшити час роботи до 20:00. Тимчасово заборонити роботу кінотеатрів, спортивних залів та фітнес-центрів».

Максим Степанов повідомив, що навчальний процес необхідно завершити, учнів відправити на канікули.

Голова ХОДА зазначив, що канікули розпочнуться з 19 жовтня, а виші та професійно-технічні училища – вже на дистанційному навчанні з 15 жовтня.  Заклади дошкільної освіти не закриватимуться.

«Врахуємо вашу пропозицію щодо роботи торгово-розважальних центрів та закладів громадського харчування, а ви зменшите час їх роботи до 20:00, – сказав Максим Степанов. – За тиждень ми дивимось на показники і приймаємо відповідне рішення».

Крім того, закриваються для відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установи і заклади, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, що перебувають у складних життєвих обставинах.

kharkivoda.gov.ua