У дворі Харківського художнього музею проходить фотовиставка-квест

Подивитись експозицію на відкритому повітрі можна до 29 серпня.

Виставка фотографій Володимира Новгородова «Лики старого Харкова» присвячена скарбам, які прикрашають фасади старого міста, хоча і охоплює лише невелику частину відзнятих матеріалів.

«Сотні різноманітних архітектурних деталей, рельєфів, скульптур, ліпних композицій залишені нам майстрами архітектури минулого як дорогоцінна спадщина. Час та байдужість недбайливих господарів, недосвідченість та меркантильність чиновників, неякісний ремонт горе-будівельників безжалісно скорочують їх кількість, – розповідають у музеї. – Тож, швидше вперед, дорогий глядач! Ми ще встигнемо дещо застати і побачити сьогодні. Володимир Новгородов свідомо не підписував адреси будівель та прізвища архітекторів, котрі працювали над ними. Автору хотілося розбудити вашу цікавість і спонукати глядача до мандрів у світ забутої спадщини старого Харкова».

Виставка матиме продовження: її відвідувачам запропоновано відшукати в Харкові будинки, оздоблення яких зображено на фото Володимира Новгородова, сфотографувати їх та надіслати до 28 серпня за адресою: artmuseum.kharkiv@gmail.com. Той, хто надішле найбільшу кількість зображень, отримає музейний подарунок.

Довідка. Володимир Новгородов народився 11 травня 1947 року в Харкові. Закінчив архітектурний факультет Харківського інженерно-будівельного інституту. Сертифікований архітектор у сфері об’ємного проєктування, чинний член Українського національного комітету Міжнародної ради зі збереження пам’ятників та історичного середовища (ECOMOS), член-кореспондент Української академії архітектури, член правління Харківської організації Національної спілки архітекторів України, член консультаційної ради при Департаменті культури Харківської облдержадміністрації, член містобудівельної ради м.Харкова. Під його керівництвом та за його участю виконано понад 120 проєктів реставрації архітектурних пам’яток в Україні та за кордоном.

kharkivoda.gov.ua