29-та річниця незалежності України: цінуймо нашу свободу

24 серпня за підтримки голови Красноградської РДА Олександра Кайдаша на Красноградщині відбулися заходи з нагоди відзначення Дня незалежності України.
Для містян підготували святкову концертну програму, конкурси, виставки, фото-локації тощо.
Українці – співоча нація.

У нас багато юних талановитих виконавців і співаків. Так було, є і буде завжди. Тому недаремно святкування розпочалося з дитячого конкурсу української пісні “Колиска талантів Красноградщини”.
Переможців конкурсу нагородив дипломами та цінними подарунками голова Красноградської РДА Олександр Кайдаш. Так:
– у номінації “Вокальні ансамблі” перемогу здобув дитячий театр естради “Вернісаж”;
– у номінації “Малі форми” – Анастасія і Аліна Герасименко;
– у номінації “Вокал” – Василіса Сирота та Мирослава Резніченко.

Різнобарв’ям та національними мотивами чарував красноградців парк мистецтв, де місцеві майстри декоративно-прикладного мистецтва підготували безліч усього цікавого: вишивані речі, вироби з лози, прикраси та іграшки ручної роботи, букети, українські ляльки, картини, вироби гончарства та багато іншого.

Також на алеї місцевого парку працювала виставка аматорських фоторобіт Андрія Рябухи.

Якщо говорити про українську культуру та традиції, то куди ж без жіночої коси, яка є символом краси та здоров’я і є актуальною у будь-який час та епоху. Тому у рамках святкування Дня незалежності України було проведено конкурс “Коса моя – краса моя”. Конкурсантки були поділені на вікові категорії. Визначали переможців члени журі у наступних номінаціях “Найдовша коса”, “Найтовша коса”, “Найколоритніша коса”. І переможці і всі учасники за результатами конкурсу отримали подарунки.

Створювати веселу атмосферу святкування допомагали учасники місцевих танцювальних колективів “Крапелька”, “Інтонація”, “Імпульс”, вихованці гуртка козацької майстерності “Булат” та інші.
Серед чоловіків взяти участь у конкурсах “Козацький чуб”, “Найдовша борода” виявився один охочий – Володимир Зібаров, керівник ГО «Красноградська Козацька Громада». Тому за рішенням членів журі його й визначено переможцем цього конкурсу.
У конкурсі “Сімейні традиції” перемогу здобула сім’я Щербини, в якій мати Оксана та її дві прекрасні донечки сумарно мають довжину волосся 2,74 м.
Також всі, хто завітав на свято, мали змогу взяти участь у конкурсі на краще виконання гопака. Його переможцем став чудовий хлопчина на ім’я Гліб.
Продовжилося святкування на центральній площі міста конкурсом української пісні “Україна це – ти!”, по закінченню якого відбулася святкова дискотека.

Бережімо наші українські цінності, пам’ятаймо історію і традиції нашої країни та її героїв! Шануймо та поважаймо один одного! Цінуймо свободу, яку маємо!
З Днем незалежності, Україно!