Олексій Кучер ознайомився з роботою однієї з найбільших молочних ферм на Харківщині

19 серпня голова ХОДА відвідав Красноградщину з робочим візитом.

ТОВ «Агрофірма «Пісчанська» у селі Добренька, за словами її адміністративного директора Леоніда Копилова, входить у першу п’ятірку лідерів України за продуктивністю дійного стада корів.

Як розповів керівник агрофірми, у 2020 році було введено в експлуатацію молочно-тваринницький комплекс на 1920 голів зі всією відповідною інфраструктурою. Розрахункова проєктна вартість об’єкту склала 12,5 млн доларів – власні кошти підприємства.

Добовий валовий надій тваринницького комплексу агрофірми при виході на проєктну потужність складе 70 тонн молока класу «екстра», з подальшим доведенням рівня виробництва молока до 80 тонн на добу (річне виробництво 29 тис.тонн).

У плані у тваринників – будівництво трьох корпусів для дійних корів майже на 1,5 тис. місць, корпусу для молодняка, кормоцеху, сіносховища та силосної траншеї.

«Якщо порахувати капіталовкладення, то на дві тисячі голів, які передбачені планом, потрібно витратити близько 20 млн доларів», – зазначив керівник підприємства.

Також в обробітку агрофірми знаходиться 9423 га землі – сільськогосподарські угіддя в Красноградському та Первомайському районах. Крім того, підприємство має статус «Спеціальної зони з виробництва сировини для продуктів дитячого та дієтичного харчування».

У господарстві працює 315 осіб, середня зарплата по підприємству – 14 тис.грн.

https://kharkivoda.gov.ua/news/104716