ЛЕГАЛІЗАЦІЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ ТА ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

Важливою проблемою в трудових відносинах між роботодавцем і найманим працівником на даний час є легалізація зайнятості населення. Як свідчить практика, багато роботодавців  (в основному це малий та середній бізнес) не укладають трудові договори з найманими працівниками.

Можна з упевненістю сказати, що не лише роботодавець винен у такому стані справ, а й сам працівник не завжди розуміє на що він погоджується.

14.08.2020 року фахівці Управління соціального захисту населення Красноградськоъ РДА у складі районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення  проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Протягом 2020 року вже охоплено сфери будівництва (березень – квітень), торгівлі сільського господарства (червень-серпень). Роз’яснювальна робота з роботодавцями буде продовжена й надалі.

Шановні роботодавці! Закликаємо Вас відмовитись від використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, адже отримання заробітної плати «в конвертах» негативно впливає на стаж роботи та пенсію, яку працівники будуть отримувати в майбутньому.

Шановні працівники! Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин, а також регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства.