На Красноградщині відбулися заходи з нагоди відзначення 289-ої річниці заснування міста Краснограда

За історичною традицією рік заснування міста Краснограда пов’язується з датою будівництва «Десятої» – «Бєльовської» фортеці Української оборонної лінії, яку було закладено на «Пахомових байраках» 11 серпня 1731 року.

З цієї нагоди за ініціативи голови РДА Олександра Кайдаша 11 серпня на території Бєльовської фортеці відбулися святкові заходи.
Розпочалося святкування з пізнавального історичного екскурсу «Бєльовська фортеця – від минулого до сьогодення», на якому організатори заходу розповіли, як будувалася та розвивалася фортеця Української оборонної лінії, як зароджувалося наше рідне місто.

Історично будували Українську оборонну лінію селяни та козаки, тому недаремно одну з головних ролей у проведенні заходів відіграли члени козацьких організацій району та області. Багато представників козацького руху завітали на свято аби привітати красноградців з днем заснування міста.

Спортивні змагання, козацькі розваги, богатирські ігри, показові виступи районних козацьких організацій, виступи колективів аматорів народного мистецтва, смачна козацька каша – все це і не тільки організатори підготували для містян.

Переможців змагань нагородив очільник району Олександр Кайдаш.