Відбулося підсумкове засідання комісії з огляду готовності закладів освіти до нового навчального року

10 серпня на чолі з головою райдержадміністрації Олександром Кайдашем відбулося підсумкове засідання комісії з огляду готовності закладів освіти до 2020/2021 навчального року.

Нагадаємо, шо відповідно до розпорядження голови РДА  в період з 3 по 5 серпня поточного року членами районної комісії, до складу якої увійшли представники відділу освіти, районної та міської ради, районних відділів ДСНС та Держпродспоживслужби, КП «Харківспецсервіс», підприємства теплових мереж, оглянуто готовність 21 закладу освіти до початку нового навчального року.

У ході огляду членами комісії перевірено якість проведення ремонтних робіт, стан готовності навчальних кабінетів, групових кімнат, спортивних залів, харчоблоків, території закладів, а також дотримання вимог пожежного та санітарного законодавства, виконання приписів ДСНС, Держпродспоживслужби, прозорість та публічність діяльності закладів освіти.

Членами комісії відмічена якісна підготовка приміщень більшості закладів освіти до нового навчального року з урахуванням вимог санітарного, пожежного законодавства, а також Тимчасових рекомендацій щодо організації та протиепідемічних заходів  у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19).

В усіх закладах освіти проведено поточні ремонти навчальних та господарських приміщень, упорядковано територію. За кошти місцевого бюджету заклади освіти забезпечені будівельно-ремонтними матеріалами та господарськими товарами для проведення ремонтних робіт на суму 800 тис.грн.

Разом з тим, наявна потреба у капітальному ремонті даху (Багатопрофільний ліцей, дошкільний підрозділ НВК №2). Потребує капітального ремонту підлога у навчальних кабінетах та коридорах у Хрестищенському ЗЗСО І-ІІІ ст., дошкільному та шкільному підрозділі НВК №3 та НВК №2, Добренському НВК. Є потреба в облаштуванні території закладів освіти тротуарною плиткою (асфальтуванням), заміною чи установленням огорожі по периметру території. Наявна проблема із заміною учнівських меблів. Протягом багатьох років не здійснювалася централізована заміна шкільних меблів. На сьогодні шкільні та дитячі меблі більшості закладів не відповідають сучасним критеріям комфорту та ергономічності.

Особлива увага комісії зверталася на підготовку кабінетів першокласників.Відділом освіти проведено відкриті торги на закупівлю меблів та комп’ютерного обладнання. До 1 вересня планується забезпечити усі заклади загальної середньої освіти комплектами учнівських меблів та комп’ютерною технікою.

Станом на 5 серпня 2020 року реалізовано мініпроєкт по капітальному ремонту внутрішніх приміщень у дошкільному підрозділі Піщанського НВК. Триває реалізація мініпроєктів у Красноградських ДНЗ №5 та №17, шкільному підрозділі Піщанського НВК. Протягом серпня планується виконати роботи з реалізації мініпроєктів ще у 7 закладах освіти.

За кошти обласного бюджету триває будівництво спортивної зали в Красноградському НВК №3. У І кварталі 2020 року завершено капітальний ремонт харчоблоку та їдальні із заміною внутрішніх інженерних мереж у Красноградському НВК №2. Загальна вартість будівельних  робіт склала 3,9 млн. грн.

До 01 вересня планується виконати роботи з капітального ремонту харчоблоків у Красноградському ДНЗ №17, Зорянському ЗЗСО І-ІІ ступенів, їдальні в Березівському ЗЗСО І-ІІ ступенів. Проте, членами комісії зауважено на необхідності капітального ремонту харчоблоку в Хрестищенському ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Красноградському багатопрофільному ліцеї, Красноградському НВК №3, дошкільному підрозділі НВК №2.

Загальна сума бюджетного фінансування протипожежних заходів у закладах освіти за 7 місяців 2020 року склала 3,223 млн. грн.

Загальне враження членів комісії свідчить про готовність закладів освіти до нового навчального року. А виявлені проблемні питання будуть поступово, але цілеспрямовано вирішуватися шляхом конструктивної взаємодії керівників закладів освіти з  органами місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Оголошення переможців цьогорічного огляду заплановано в ході проведення серпневої педагогічної конференції.