Олександр Кайдаш дав доручення органам місцевого самоврядування відпрацювати перелік боржників до місцевого бюджету

10 серпня голова РДА Олександр Кайдаш спільно з представниками Південної ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області зустрілися з органами місцевого самоврядування з метою обговорення заходів по погашенню податкової заборгованості до місцевого бюджету.

За інформацією Південної ОДПІ податковий борг до місцевого бюджету у порівнянні з початком 2020 роки  зріс  на 327,7 тис.грн. та станом на 01.08.2020 становить – 2,844 млн.грн.

У розрізі податків найбільші суми заборгованості станом звітну дату обліковуються:

1. По орендній платі з юридичних осіб найбільші суми заборгованості по:

Наталинській ОТГ в сумі 329,6 тис.грн.

Красноградській міській раді в сумі 262,1 тис.грн.

Володимирівській сільсьій радів сумі 94,3 тис.грн.

2. По земельному податку з фізичних осіб найбільші суми заборгованості обліковуються по:

Піщанській сільській раді в сумі 149,3 тис.грн.

Красноградській міській раді в сумі 113,7 тис.грн.

Володимирівській сільській раді в сумі 105,5 тис.грн.

 3. По податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплаченого фізичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості найбільші суми заборгованості обліковуються по:

Наталинській ОТГ в сумі 176,1 тис.грн.

Красноградській міській раді в сумі 94,6 тис.грн.

Зазначені податки належать до місцевих податків, визначених ст.10 Податкового кодексу України. Податки сплачуються за місцем розташування об’єкта/об’єктів  оподаткування і зараховуються до бюджетів  сільських та селищних рад згідно з положеннями Бюджетного кодексу.

Олександр Кайдаш зазначив, що місцеві податки і збори є важливим джерелом   доходів бюджетів органів місцевого самоврядування, тому міський і сільські голови повинні питання сплати податків тримати на особливому контролі. Тож за результатами наради голова РДА дав доручення органам місцевого самоврядування у найкоротший термін відпрацювати перелік боржників до місцевого бюджету.

Також на нараді спільно з представниками місцевого відділу ГУ ДСНС  з сільськими головами були обговорені заходи по недопущенню пожеж в екосистемах.