На «Агро-2020» Харківську область представляють близько 40 підприємств

ХХХІІ Міжнародна агропромислова виставка стартувала в Києві 11 серпня та триватиме до 14 серпня.

На заході представлена продукція найкращих підприємств області: Куп’янського молочноконсервного комбінату, Салтівського м’ясокомбінату, Харківського м’ясокомбінату, Харківської бісквітної фабрики та інших підприємств.

Презентуючи на виставці потенціал агропромислового комплексу Харківської  області, директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Сергій Прокопченко зазначив, що в області працюють понад 2000 сільськогосподарських підприємств.

«Обсяг валового виробництва сільгосппродукції за минулий рік склав 15,2 млрд грн – за цим показником Харківщина посіла шосте місце по Україні. Експорт товарів сільськогосподарського призначення склав 712,5 млн дол. (50,3% до загального обсягу)», – розповів Сергій Прокопченко.

У день відкриття у рамках виставки пройшли конференція «Держпідтримка АПК: фокус у 2020 році та стратегія на 2021-2023 роки» від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та конференція «Розвиток бізнесу в сільській місцевості з використанням інструментів проєкту Rubizmо» від Українського клубу аграрного бізнесу. 12 серпня у рамках заходу пройдуть 2-й Всеукраїнський фермерський форум, конференція «Органік: знання, досвід, результат», форум «Безпечність молока: національна політика та регіональні ініціативи».

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/104635