У районі повинна бути програма забезпечення медичних працівників житлом

На цьому наголосив голова райдержадміністрації Олександр Кайдаш під час проведення щотижневої апаратної нарад 03 серпня.

Щоб вирішити проблему з дефіцитом кадрів у сфері охорони здоров’я, залучити молодих спеціалістів до роботи у місцевих медичних закладах, має бути розроблена програма щодо забезпечення житлом медичних працівників, – зазначив Олександр Кайдаш. Наразі ми розглядаємо пропозиції щодо переоснащення під соціальне житло існуючих нежилих будинків. Адже, щоб молодий лікар був зацікавлений працювати у районі, його потрібно забезпечити житлом.

На нараді також обговорили питання можливої другої хвилі пандемії коронавірусу цієї осені, яку прогнозують у Всесвітній організації охорони здоров’я.

Директорка Красноградської ЦРЛ Ганна Васенко наголосила, що наразі ще триває перша хвиля пандемії, зараз в інфекційному відділенні лікуються хворі на COVID-19, багато пацієнтів поступають з пневмонією. Вона також зазначила, що у боротьбі з вірусом немає іншої зброї, окрім дотримання вимог гігієни, дотримання соціальної дистанції та своєчасного звернення до лікаря.

Слідкуйте за своїм здоров’ям та вчасно звертайтеся до лікаря, – наостанок наради дав пораду присутнім голова РДА Олександр Кайдаш.