Харківщина – у лідерах за кількістю оформлених договорів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Про це повідомила заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів.

«Ініційована Президентом на початку року програма кредитування «5-7-9%» ефективно реалізується. Станом на 1 серпня сума виданих кредитів становить понад 3,3 мільярда гривень для 1755 компаній. У структурі кредитного портфеля найбільше коштів було надано підприємствам сільського господарства (62%) та переробної промисловості (14%)», – розповіла заступниця керівника Офісу Президента.

За її словами, серед регіонів України за кількістю оформлених договорів лідирують Харківська (12%), Київська (11%) та Сумська (8%) області.

Юлія Ковалів зазначила, що нині програма кредитування «5-7-9%» доступна у 18 банках, ще 10 фінансових установ виявили бажання долучитися до неї, що свідчить про успішність ініціативи.

Програма постійно розширюватиметься, до участі в ній намагатимуться залучити якомога більшу кількість підприємств і приватних осіб.

Нагадаємо, державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» ініційована Президентом України та Кабінетом міністрів для широкої підтримки проєктів українських мікро- та малих підприємств.

Надання трьох можливих ставок – 5%, 7% або 9% – за кредитами залежить від розміру бізнесу та терміну його діяльності. Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

https://kharkivoda.gov.ua