Промисловість – це серце нашої економіки. Олексій Кучер

У Харкові відбувся круглий стіл: «Інтеграція виробництва та науки – основа стійкого розвитку економіки».

Захід відбувся 30 липня за участю Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера, голів комітетів Верховної Ради України, народних депутатів України, членів Національної академії правових наук України та провідних фахівців науково-дослідних інститутів.

Вітаючи учасників заходу, Дмитро Разумков відзначив, що для розвитку держави необхідно об’єднувати всіх представників науки, освіти, підприємств – як державних, так і приватних.

«Виходячи з цієї кризи, ми можемо рухатись вперед. Ми зможемо розбудовувати державу. Тут буде потрібна допомога всіх. Тут не може бути хтось – осторонь, хтось – поруч, хтось – просто спостерігає, – зазначив Дмитро Разумков. – Якщо ми з вами ставимо за мету розвиток держави, об’єднання держави, повернення територій, які поки що знаходяться не під нашим контролем, то це ми зможемо зробити лише разом».

Олексій Кучер, звертаючись до присутніх, зазначив, що для розвитку економіки необхідно не лише покращувати виробництво, а й напрацьовувати наукові доробки.

«Промисловість – серце нашої економіки, – зазначив голова ХОДА. – Сьогодні ми ведемо розмову з науковцями, адже наука – її мозок».

Дмитро Разумков підкреслив, що Харків – одне з небагатьох міст, яке може демонструвати поєднання історичних можливостей, що закладалися в плані освіти, науки та сучасних потужностей.

«Рівень освіти, рівень знань, науки та підприємств, які ми спостерігали, – це гарний приклад, який можна було б розширювати на всю державу», – додав Дмитро Разумков.

Ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій відзначив взаємодію між владою та наукою на території Харківської області.

«Мені особливо приємно, адже в Харкові, як ніде, є глибоке відповідальне розуміння керівництва нашого регіону того, що треба робити все можливе, а інколи – неможливе, щоб Харків став інноваційним містом», – сказав Василій Тацій.

https://kharkivoda.gov.ua