Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!

Проблема смітників стоїть перед людством останнім часом досить гостро і чим далі, тим вона стає серйознішою.
Коли навколо тебе сміття, то що ж буде в душі? Чи замислювалися ви, хто у цьому винен? Можливо, двірники, скажете ви, які не можуть вчасно прибрати бруд і сміття? Або влада? Та не варто нарікати на когось. Адже культурній людині просто не спаде на думку кинути на землю папірець чи жуйку. Виховані люди знають: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.
Не менш важливо й те, що цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою – не смітити.
Несанкціоновані сміттєві звалища мають негативний вплив на навколишнє середовище. В результаті гниття органічних відходів виділяється енергія, що призводить до того, що навіть взимку, від смітників іде дуже неприємний запах, який поширюється на досить велику площу. Влітку це може призводити до самозаймання і виникнення техногенного навантаження на природу та завдання шкоди здоров’ю людей.
Тому звертаємося до всіх красноградців бути свідомими та не смітити!
Адже благоустрій у районі – це питання, яке повинне стосуватися кожного мешканця. Залишатися байдужим та чекати, що хтось прибере замість нас, є просто недопустимо. Насамперед слід розпочати з самого себе – адже від нас самих залежить благоустрій рідного міста.
Не слід перекладати спільну проблему на чиїсь плечі. Просто приберіть своє зрубане гілля біля подвір’я, не викидайте сміття куди попало, прогулюючись по місту викидайте папірець у смітник, навчайте цьому дітей, відпочиваючи на природі прибирайте за собою. Всім добре відомо, що більшість несанкціонованих смітників створюють самі мешканці.
Варто вчитися дбати не лише про власну домівку, а й про місто та село, про чистоту й порядок в них, адже благоустрій нашого району – спільна справа усіх його мешканців.