У ХОДА розглянули готовність Красноградського та Харківського районів до опалювального сезону

Чергове засідання штабу з підготовки господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період відбулося 23 червня під керівництвом заступника голови ХОДА Руслана Тихонченка.

За озвученою в ході наради інформацією, підготовка господарського комплексу та об’єктів соціальної Красноградського району здійснюється відповідно до затверджених заходів.

Станом на 17 червня до початку опалювального сезону підготовлено 9 з 30 котелень, 6 з 19 км теплових мереж, проведено заміну теплових мереж у двотрубному обчисленні загальною довжиною 10 м/п.

У рамках підготовки планується провести реконструкцію систем газопостачання котельних по вул. Бєльовська в Краснограді та по вул. 8 Березня в селищі Піщанка. Відповідні тендерні процедури вже проведені, укладено договори.

Заходи з підготовки водопровідно-каналізаційного господарства до опалювального сезону виконані на 51 %. Так, станом на 17 червня проведено заміну металевих водопровідних труб на пластикові по вул. Комсомольська. Усунені аварійні ситуації на водопровідних мережах у Краснограді по вулицях Чапаєва, Київська та Щучки, Харківська, в селищі Піщанка по вулиці 8 Березня. Відремонтовано оглядові колодці, на них встановлені люки (13 шт).

До роботи в осінньо-зимовий період планується підготувати 27 закладів освіти: 14 шкіл, 10 садочків та 3 заклади позашкільної освіти. Станом на 23 червня підготовлено 18 закладів освіти.

Проводяться підготовчі роботи в Центральній районній лікарні. Вже відновлено теплову ізоляцію систем теплопостачання (15 м) та замінено теплову ізоляцію (13 м). Перевірено та проведено технічне обслуговування приладів резервного джерела енергоживлення, зроблено ремонт та ревізію запорної арматури з метою ліквідації втрат води у всіх приміщеннях лікарні.

Що стосується підготовки доріг району до зими, то філією «Красноградське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» підготовлено 11 одиниць техніки, що складає 60 % від загальної кількості. Планується заготувати 658 т солі (вже заготовано 122 т) та 1,5 тис. куб. м фрикційних матеріалів (заготовано 1,4 тис. куб. м).

Доповідаючи про підготовку Харківського району до зими, представник Харківської РДА повідомив, що з 55 котелень на даний момент підготовлено 18, з 3,8 км теплових мереж підготовлено – 1,2 км.

У рамках підготовки водопровідно-каналізаційного господарства підготовлено 2 водопровідно-насосних станції з 7, 5 каналізаційно-насосних станцій з 14. Проведено заміну 300 м водопровідних мереж із запланованих 950 м.

У рамках підготовки житлового фонду комплексно підготовлено 130 житлових будинків з 408.

Щодо підготовки дорожнього комплексу, до роботи готуються 6 піскорозкидувачів, 1 навантажувач, 2 автогрейдера та 4 тракторів з навісним обладнанням. У  разі виникнення надзвичайних погодних умов укладено договора зі сторонніми організаціями на залучення додатково 20 одиниць спеціалізованої техніки. Дорожники заготовили 0,7 тис. т піщано-сольової суміші (35 % до плану), 5,25 т ПММ (35 % до плану), підготовлено 5 од. снігоприбиральної техніки (33 %).

https://kharkivoda.gov.ua/news/103960