Харківська область – у трійці лідерів за виконанням протиепідемічних заходів у рейтингу Кабміна

Уряд здійснив перевірку обласних державних адміністрацій на предмет виконання рішень Кабінету міністрів та Прем’єр-міністра України щодо запобігання поширенню на території України COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Анна Коваленко.

Вона зазначила, що за результатами перевірки на основі сумарної оцінки виконання доручень уряду та прем’єр-міністра було складено рейтинг облдержадміністрацій. Всі області оцінювалися за п’ятибальною шкалою за семи показниками.

Ці показники були розділені за двома великими напрямами: виконання доручень уряду та виконання доручень прем’єр-міністра. Зокрема, здійснювався моніторинг виконання таких рішень уряду:

– дотримання режиму в’їзду-виїзду з областей;

– ситуація із забезпеченням обсервації;

– ситуація в лікарнях стосовно виплат зарплат;

– соціальний захист під час карантину.

Також здійснюється моніторинг виконання таких рішень прем’єр-міністра:

– відповідність рішень місцевих комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рішенням Державної комісії та регіональних комісій ТЕБ та НС;

– організація та проведення дезінфекційних заходів у регіонах;

– забезпечення ПЛР-тестування населення на коронавірус.

Максимальна оцінка, яку могла отримати область, загалом складала 35 балів.

У результаті оцінювання Харківська область увійшла до першої трійки серед регіонів з показником 25 балів. Попереду – Луганська (31 бал) та Хмельницька (27 балів) області.

Найгірші показники виконання протиепідемічних заходів – у Чернігівській, Волинській та Тернопільській (по 15 балів), Запорізькій (14) та Львівській (13) областях.

https://kharkivoda.gov.ua/news/103870