Збережімо наші ліси від пожеж!

З настанням теплої, посушливої погоди збільшується загроза виникнення лісових пожеж. Пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто. На гасіння лісових пожеж витрачаються багато сил та засобів.

Необережність людей – головна причина всіх тих нещасть, що приносять пожежі. Тому, у першу чергу треба боротися не тільки із самими пожежами, а з їхньою першопричиною – необережністю людей.

Упродовж пожежонебезпечного періоду підприємствам, установам, організаціям (незалежно від виду їх діяльності, форм власності) та громадянам забороняється:

– розведення багать у лісі;

– заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

– відвідування населенням хвойних насаджень при підвищеному класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди;

– палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки;

– випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та сільськогосподарського призначення, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу та сільськогосподарських угідь;

– залишати під час будівництва доріг, газопроводів, мереж електропередачі, зв’язку, радіофікації, інших комунікацій та об’єктів деревні залишки і горючі матеріали;

– звалювати та спалювати у лісових насадженнях, поблизу сільськогосподарських угідь та торфовищ сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

ДП «Красноградське лісове господарство» просить дотримуватись правил пожежної безпеки в лісі, адже збереження лісових насаджень одне з головних завдань як нашого підприємства так і кожного громадянина нашої держави. В разі виявлення лісових пожеж просимо повідомляти за номерами 057-44-719-43 (контора лісгоспу), а також ДСНС за номером 101.

Для довідки:

Стаття 77. Порушення вимог пожежної безпеки в лісах

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах – тягне за собою накладення штрафу на громадян від дев’яноста до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від шістсот тридцяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.