У Красноградському НВК №2 за час карантину завершили створення сучасного харчоблоку

До цього обіди для учнів підвозили в заклад у контейнерах, оскільки стара шкільна їдальня вже довгий час не відповідала санітарним вимогам.

З результатами ремонтних робіт, проведених у навчальному закладі, ознайомився голова ХОДА Олексій Кучер у ході робочої поїздки до Красноградського району 1 червня.

Капітальний ремонт харчоблоку розпочали у серпні 2019 року. Роботи активізували під час карантину, коли в школі не було учнів. Тут замінили внутрішні інженерні мережі, виклали кахлем стіни та підлогу, замінили двері на металопластикові, встановили енергоощадні освітлювальні прилади. А головне – облаштували сучасну систему вентиляції. Також було придбане нове кухонне обладнання, сучасні та комфортні меблі. На роботи було спрямовано близько 4 млн бюджетних коштів.

«Я вражений тим, як на Красноградщині ставляться до дітей. Тому що в тих нелегких умовах, в яких ми всі зараз знаходимось, є бажання реалізовувати такі важливі проєкти для школярів», – зазначив Олексій Кучер, оглянувши відремонтований об’єкт.

За словами директора НВК №2 Івана Шокодька, на даний час безкоштовним гарячим харчуванням у закладі охоплено близько 260 школярів: це учні 1-4 класів та діти пільгового контингенту.

«Школа досить велика, і без харчоблока нам було важко. З нового навчального року ми нарешті зможемо організувати харчування, як слід. Нова їдальня розрахована на 122 місця, тобто за дві великі перерви ми зможемо організувати обід для всіх, хто харчується безкоштовно», – розповів керівник закладу.

Голова Красноградської РДА зазначив, що ремонтні роботи у закладі активізували під час карантину.

«Ми скористалися цією нагодою, щоб пришвидшити роботи, щоб вже з наступного навчального року нова їдальня працювала. Ми плануємо створити єдину систему організації харчування, яка дозволить поліпшити контроль за якістю, а також дасть змогу впровадити єдине циклічне меню у всіх школах району. Водночас це забезпечить ефективне і прозоре використання бюджетних коштів», – розповів голова РДА Олександр Кайдаш.

https://kharkivoda.gov.ua