Близько 70 пацієнтів, котрі знаходились в інфекційній лікарні, мають негативний ПЛР-тест на COVID-19

Зараз пацієнтів, які не хворі на коронавірусну інфекцію, переводять до інших лікарень, розвантажуючи інфекційку.

Голова ХОДА Олексій Кучер відзначив, що розуміє напругу та втому лікарів обласної інфекційної лікарні.

«У таких умовах ми вперше. Інфекційна лікарня за 30 років не була заповнена настільки, як наповнена зараз. При цьому керівник закладу повідомляв мені, що можна розвернути не 200, а 300 ліжок. Тут є управлінські питання. На вчора я отримую інформацію, що протестовано 70 осіб, які утримуються не один день у інфекційній лікарні. Зразки в них мали відбирати одразу, але вони протестовані із запізненням. І 68 з них – з іншими захворюваннями, у них немає COVID-19», – повідомив керівник області.

За інформацією Олексія Кучера, зараз вирішується питання виписки таких пацієнтів та їх переведення до інших лікувальних закладів. Станом на 13:00, за інформацією Департаменту охорони здоров’я ХОДА, в обласній інфекційній лікарні залишалося 153 пацієнти (проти 185 на вихідних), з них 113 – з підтвердженим COVID. За добу поступило 20, виписано та переведено для продовження лікування після другого негативного ПЛР-тесту – 52 людини.

Довідка. Усього в обласній інфекційній лікарні 245 медпрацівників. З них: 48 – лікарі, 110 – медичні сестри, 87 – молодший медичний персонал. Загалом за весь час пандемії коронавірусу захворіли 27 робітників лікарні, серед них: 6 лікарів, 14 медичних сестер, 6 санітарок та 1 буфетниця. З них одужали станом на 26 травня 9 осіб.

https://kharkivoda.gov.ua