Звернення голови райдержадміністрації Олександра Кайдаша з нагоди Дня пам’яті та примирення

Дорогі наші ветерани! Шановні мешканці Красноградщини!

Щороку, 8 травня, ми відзначаємо День пам’яті та примирення, вшановуємо подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу у Другій світовій війні, віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах, хто віддав життя заради майбутнього прийдешніх поколінь.

Друга світові війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, інших жертв цієї війни.

Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні.

День пам’яті та примирення має нагадувати про страшну катастрофу і бути застереженням, що не можна розв’язувати міжнародні конфлікти агресією. Спільна пам’ять Українського народу та засвоєння уроків війни – ось наша головна ціль.

Бажаю всім ветеранам, дітям війни, колишнім в’язням концтаборів, військовополоненим   сил, здоров’я, благополуччя, а всім красноградцям – миру на нашій землі!

Голова райдержадміністрації

Олександр КАЙДАШ