Щодо надання електронних послуг через вебпортал Пенсійного фонду України за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA

Інтегрована система електронної ідентифікації ID.GOV.UA (далі — ІСЕІ) — інформаційно-телекомунікаційна система, яка призначена для технологічного забезпечення зручної, доступної та безпечної електронної ідентифікації та автентифікації користувачів системи, сумісності та інтеграції схем електронної ідентифікації, їх взаємодії з офіційними вебсайтами (вебпорталами), інформаційними системами органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб і фізичних осіб — підприємців, забезпечення захисту інформації та персональних даних з використанням єдиних вимог, форматів, протоколів та класифікаторів, а також задоволення інших потреб, визначених актами законодавства.
Користувачі ІСЕІ — фізичні та юридичні особи, фізичні особи — підприємці, які звертаються до інформаційно-телекомунікаційних систем суб’єктів взаємодії та проходять електронну ідентифікацію за допомогою системи з використанням засобів електронної ідентифікації, функціонування яких забезпечується системою, та у визначеному законодавством порядку надали згоду на обробку своїх персональних даних.

Автентифікації користувачів системи здійснюється через
– Надавачів послуг БанкID
– Надавача послуг Mobile ID
Ідентифікація за BankID

Спосіб електронної ідентифікації громадян через українські банки
для надання адміністративних послуг через Інтернет.

 Обравши банк, Ви будете переадресовані на сайт обраного банкудля проходження авторизації (введення логіна, пароля, номера картки тощо). Тим самим Ви підтверджуєте свою згоду на передачу банком Ваших персональних даних до сайта установи, на якому Ви обирали ідентифікацію /верифікацію/реєстрацію через сервіс BankID Національного банку. Дані, які можуть бути передані:

• прізвище, ім’я, по батькові та стать

 • дата народження

• ідентифікаційний номер

• адреса реєстрації

• номер телефона

• e-mail адреса

• скан-копії паспорту та ідентифікаційного коду

Для отримання BankID громадянину необхідно бути клієнтом банківської установи, що підтримує технологію BankID.

НБУ Перелік доступних банків

  • Ощадбанк
  • Приватбанк
  • Альфа-Банк
  • ПУМБ
  • Південний банк
  • Восток банк
  • KredoBank

Ідентифікація за MobileID

–    Київстар

–   Vodafone

–   lifecell

Звичайна SIM-карта не дає змоги записати на неї електронний підпис.
Для отримання послуги MobileID абоненту треба відвідати центр обслуговування клієнтів свого оператора, де йому замінять SIM-карту на нову, що підтримує MobileID.
Фізичним особам треба мати при собі оригінали документів, що засвідчують особу.
З переліком міст, де можна підключитися до послуги, вартістю послуги та іншими подробицями можна ознайомитись на сайтах операторів: Київстар, Vodafone та Lifecell.

Доступ до ІСЕІ здійснюється через відкритий інформаційний ресурс, який має офіційну адресу в Інтернеті (https://id.gov.ua).

Реєстрація на порталі Пенсійного фонду України

Реєстрація на вебпорталі здійснюється на сайті Пенсійного фонду України за адресою https://portal.pfu.gou.ua.

За додатковою інформацією звертатись на номери телефонів головного управління Пенсійногот фонду україни в Харківській області:

 (057) 715-75-75, 758-13-53, 716-71-02, 705-10-62 – з питань пенсійного забезпечення;

Телефони гарячих ліній Красноградського відділу обслуговування громадян (сервісний центр):

  • (05744)7-38-45 – м. Красноград;
  • (05761)5-27-12 – смт. Зачепилівка;
  • (05755)3-20-31 – смт. Кегичівка.

Інформація про підключення

Шановні власники інформаційних систем!
Підключення до ІСЕІ – швидкий спосіб реалізації сервісу автентифікації користувачів Ваших систем. При цьому Вам не потрібно піклуватись про оновлення програмного забезпечення сервісу автентифікації та підключення нових засобів електронної ідентифікації, які з’являються на ринку України. Про все це дбає держатель ІСЕІ – Мінцифри та технічний адміністратор ІСЕІ – ДП “ДІЯ”.
Для швидкої інтеграції з ІСЕІ пропонуємо укласти Примірний договір про приєднання до інтегрованої системи електронної ідентифікації.
Договір набуває чинності з моменту прийняття Мінцифри належним чином заповненої Заяви про приєднання до цього Договору, підписаної кваліфікованим електронним підписом уповноваженої особи від імені юридичної особи та відправленої до Мінцифри.
Тож зробіть три простих кроки до результату:
1) Ознайомтесь з умовами Примірного договору про приєднання до інтегрованої системи електронної ідентифікації;
2) Заповніть, підпишіть за допомогою кваліфікованого електронного підпису Заяву приєднання та відправте її на електронну адресу contract@id.gov.ua;
3) Отримайте необхідні інструкції від Технічного адміністратора ІСЕІ щодо підключення.