Звернення голови Красноградської РДА Олександра Кайдаша з нагоди 34-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварія на Чорнобильській АЕС. Цього дня ми усі з болем у серці та шаною до Вашого подвигу згадуємо одну з найжахливіших трагедій ХХ століття.

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних і гуманітарних наслідків. За екологічними наслідками аварія переросла у планетарну катастрофу – радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу.

Говорячи про Чорнобиль, ми згадуємо тих, хто захищав країну і світ від радіаційного лиха, хто віддав своє життя і здоров’я  заради нашого безпечного майбутнього.

Серед ліквідаторів наслідків аварії було багато жителів Красноградського району. Всі вони самовіддано працювали, рятуючи нас від жахливих наслідків ядерної катастрофи. Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність героям-ліквідаторам.Шановні ліквідатори! Низький уклін вам за героїчний подвиг, щира подяка від усіх нас за те, що ви зробили для України!Від щирого серця бажаю вам міцного здоров’я і довгих років життя, щастя, радості, сімейного затишку, миру і злагоди. А всім красноградцям бажаю чистого неба, безпечного життя і мирної праці на благо нашого краю!