Управління соціального захисту населення повідомляє про підсумки проведеного двомісячника укладання колективних договорів по Красноградському району в лютому-березні 2020 року

В Красноградському районі у лютому-березні проведено двомісячник з укладання колективних договорів. На підприємствах були проведені збори трудових колективів щодо підведення підсумків виконання умов колективних договорів у 2019 році та укладання нових колективних договорів на 2020 рік.
Станом на 01 квітня 2020 року на території Красноградського району здійснюють свою діяльність 146 економічно-активних підприємств, установ та організацій. Кількість діючих колективних договорів становить 94.
Ряд підприємств, що являються філіями, не укладають окремий колективний договір, а керуються колективними органами вищої організації: філія «Красноградське ДЕП»ДП «Харківський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», філія управління будівельних монтажних робіт «Укргазспецбудмонтаж», ПАТ «Укргазвидобування» ФБУ «Укрбургаз» та інші.
Керівникам та представникам трудових колективів 26 підприємств, організацій та установ Красноградського району було направлено рекомендаційні листи про укладання у новій редакції в зв’язку із закінченням їх строків дії або перезаключення (внесення змін та доповнень) колективних договорів та 13 – щодо заключення нових колективних договорів.
Зареєстровано за період двомісячника 13 колективних договорів, з них 1 зареєстровано з зауваженням. Положення містило зобов’язання, що суперечило вимогам чинного законодавства щодо законодавства з питань охорони праці.
Текст договору, змін і доповнень до нього оприлюднюється на сайті районної державної адміністрації, за винятком інформації, доступ до якої обмежено сторонами відповідно до закону або за їх рішенням.
Шановні керівники підприємств, установ та організацій, Управління соціального захисту населення пропонує заключити колективний договір – це дає змогу створити надійний соціальний клімат у колективі та мінімізувати можливість конфліктів за умови виконання колективного договору.
За довідками з питань укладання колективних договорів Ви можете звернутись за адресою: м. Красноград, вул. Бєльовська, 84, контактний телефон (05744) 73802, E –mail: 16trud@ukr.net