До уваги суб’єктів господарювання агропромислового комплексу

Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації повідомляє, що за інформацією Торгово-промислової палати України (лист від 19.03.2020 № 765/05-7.1) Урядом карантин визначено форс-мажорними обставинами.

У зв’язку з чим, Торгово-промислова палата (далі – ТПП) розглядає звернення від бізнесу щодо форс-мажору (карантину). Кожне звернення розглядається детально, адже необхідно з’ясувати, чи призвела дана обставина до унеможливлення виконання конкретних зобов’язань, на які посилається сторона, що порушує умови договору перед контрагентом.

Фахівцями ТПП надаються роз’яснення та рекомендації підприємцям всіма доступними засобами комунікації. Окрім консультацій телефоном та електронного листування, проводяться тематичні вебінари, розміщується та актуалізується інформація на сайті ТПП та інших інтернет-ресурсах (зокрема, https://ucci.org.ua/press-center/ucci-news/faq-iaki-naiposhirenishi-zvernennia-do-tpp -u-zviazku-z-fors-mazhoromhttps://www.ukr.net/#homeDetails/jekonomika/774207 54 та інші).

Уповноважені особи регіональних ТПП, враховуючи складну ситуацію у зв’язку з введенням карантину, приймають документи до розгляду за максимально спрощеною процедурою – відправлення пакету документів в електронному вигляді на електронну адресу. Суб’єкти малого підприємництва відповідно до статті 14-1 Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні» мають право отримати безкоштовно сертифікат про настання форс-мажорних обставин (обставини непереборної сили), сплачуючи тільки за розгляд заяви і наданих документів.

За попередньою безкоштовною консультацією з питань форс-мажору можна звертатись у юридичні підрозділи регіональних ТПП (конт. тел. 752 56 46), а також до Дирекції правового забезпечення діяльності ТПП України.

Додатково повідомляємо, що Харківська ТПП знаходиться за адресою: м. Харків, пр. Московський, 122 Б (E-mail: info@kcci.kharkov.ua).