Олекcій Кучер з’ясував потреби Красноградської ЦРЛ, яка прийматиме пацієнтів з COVID-19

8 квітня голова ХОДА оглянув лікарню та поспілкувався з її колективом.

У центральній районній лікарні є інфекційне відділення на 30 ліжок: 20 дорослих та 10 ліжок для дітей. При необхідності для надання допомоги хворим на COVID-19 перепрофілюють дитяче (20 ліжок) та терапевтичне (40 ліжок) відділення лікарні.

«У реанімаційному відділенні також є 6 ліжок для надання допомоги хворим у вкрай важких станах, які потребуватимуть кисневого забезпечення. Для цього в нас є 6 апаратів ШВЛ, а також концентратори для використання централізованого кисню. Також використовувати для цього будемо ліжка відділення екстреної медичної допомоги», – уточнила в.о. директора ЦРЛ Віра Горбович.

За її словами, на даний час персонал закладу працює у звичному режимі й до можливого погіршення епідситуації ставиться з розумінням та готовністю.

Олексій Кучер висловив вдячність лікарям за роботу в такій непростій ситуації.

«Ми тут у першу чергу для того, щоб подякувати вам. Тому що лікарі – це ті, хто йде попереду в цій боротьбі. Ви знаєте, що в Харківській області вже зафіксовано 5 випадків коронавірусної хвороби. Добре, що в Красноградському районі поки немає таких випадків. Водночас, ви повинні бути готові на 100 %. Нам необхідно знати з перших вуст, що вам для цього потрібно», – звернувся голова ХОДА до лікарів.

На даний час лікарня забезпечена всім необхідним, запевнила керівника області в.о. директора.

«Забезпеченість засобами індивідуального захисту для медичних працівників на даний час 100-відсоткова: маємо маски, рукавички, бахіли, одноразові комбінезони, які необхідні при наданні допомоги хворим з підозрою на коронавірус. У нас також є замовлення, і протягом двох тижнів буде нове постачання. Виділено кошти на придбання апарату ШВЛ екстракласу та ще п’ятьох концентраторів, дефібриляторів та небулайзерів. Багато допомоги надають меценати», – розповіла Віра Горбович.

Коли заклад відвідував Олексій Кучер, лікарі отримали чергову партію допомоги від місцевого бізнесу: засоби для дезінфекції, 100 одноразових костюмів захисту та 5000 масок.

Має лікарня й експрес-тести на коронавірус. Зараз їх 100. Поки що приводу використати тести в лікарів не було.

Олексій Кучер наголосив на необхідності проводити тестування за найменшої підозри.

«Ми наголошуємо, що тестування проводити необхідно обов’язково. Лише є якась підозра – будь ласка, тестуйте. Тестів на сьогодні достатньо, ви вже маєте 100 й додатково отримаєте ще 300. Не економте, будь ласка, якщо потрібно буде – ми ще привеземо», – підкреслив голова ХОДА.

Посилання