До уваги учасників АТО та постраждалих учасників Революції Гідності!

Управління соціального захисту населення Красноградської райдержадміністрації доводить до Вашого відому слідуючу інформацію.

          Відповідно до заходів комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII(зі змінами від 06.12.2018 №838-VII), а саме забезпечення організації відпочинку у санаторно – курортних закладах Харківської області осіб,  які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції чи здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони із відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях у районах її проведення,  членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників бойових дій на 2020 рік на забезпечення 14-денним відпочинком учасників антитерористичної операції та короткотерміновим відпочинком учасників антитерористичної операції з членами їх сімей  для Красноградського району було затверджено кошти в сумі 39700,00 грн.

        Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017    № 432 «Про затвердження Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності», кожний учасник антитерористичної операції та постраждалий учасник Революції Гідності має право на отримання послуг з професійної адаптації. Для отримання зазначених послуг у 2020 році затверджено кошти в сумі 22800,00 грн. Послуги з професійного навчання надаються учаснику  антитерористичної операції та постраждалому учаснику Революції Гідності одноразово в порядку черговості.

   Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності (далі-Порядок). Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

      Психологічна допомога і реабілітація надається учасникам бойових дій та постраждалих учасників Революції Гідності з метою профілактики розвитку у них посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, зміцнення їх особистісного та соціального статусу. Будь-який учасник антитерористичної операції, який має статус учасника бойових дій чи особи з інвалідністю війни (наявне відповідне посвідчення) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення – має право звернутися до управління соціального захисту населення із заявою про надання послуг з психологічної реабілітації.

     Послуги із психологічної реабілітації можуть надаватися в індивідуальній та груповій формі. У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

      Учасник антитерористичної операції та постраждалі учасники Революції Гідності самостійно обирають суб’єкта надання послуг, у якому бажають пройти реабілітацію.

      Управління соціального захисту населення, суб’єкт  надання послуг та учасник антитерористичної операції та постраждалий учасник Революції Гідності укладають договір про надання послуг із психологічної реабілітації у трьох примірниках. Оплата послуг із психологічної реабілітації  проводиться управлінням соціального захисту населення шляхом відшкодування вартості таких послуг суб’єктам надання послуг відповідно до укладеного договору на підставі актів надання послуг.

       Витрати на оплату проїзду до суб’єкту надання послуг для проходження психологічної реабілітації та назад відшкодовується учасникам АТО управлінням соціального захисту на підставі поданих проїзних документів.

     На 2020 рік для Красноградського району на послуги із психологічної реабілітації  виділено кошти в сумі   57645 ,00 грн.

     За більш детальнішою інформацією звертатись до управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації за адресою: м. Красноград                         вул. Бельовська, 84., телефон для довідок : 7-23-27.

Начальник  Управління                                                                            Світлана ГОНТАР