Умови реєстрації та відбору осіб, які зацікавлені у тимчасовому працевлаштуванні у будівельному секторі Держави Ізраїль

Вакансії, за якими здійснюється набір на тимчасове працевлаштування у Державі Ізраїль:

  • арматурник (обов’язковим є вміння читати плани будівництва);
  • опалубник (обов’язковим є вміння читати плани будівництва);
  • лицювальник-плиточник;
  • штукатур.

Основні вимоги до кандидатів на працевлаштування в Державу Ізраїль:

  1. Володіє професійними навиками зайнятості, досвідом і високим рівнем здібностей в одній з визначених професій: опалубник, арматурник, лицювальник-плиточник або штукатур.
  2. Є громадянином України.
  3. Вік 25-50 років (на дату подачі заяви до центру зайнятості).
  4. Ніколи раніше не працював в Державі Ізраїль.

5.Не має родичів першої лінії (батько/мати, дружина/чоловік, діти), які проживають чи працюють в Державі Ізраїль, крім рідних братів та сестер.

  1. Не має судимості.
  2. Має бути фізично та психологічно придатним до інтенсивної фізичної праці в будівельній галузі у відповідних кліматичних умовах, включаючи роботу на висоті та переміщення важких предметів.

Зареєстрований та відібраний  ізраїльською стороною кандидат на працевлаштування проходить наступну процедуру відбору:

  1. Реєстрація заяви кандидата у електронному реєстрі в центрі зайнятості.
  2. Проходження професійного тестування кандидатів на працевлаштування для підтвердження професійної компетенції на відібраних ізраїльською стороною екзаменаційних майданчиках.
  3. Випадковий комп’ютерний відбір кандидатів на працевлаштування (метод лотереї), що проводиться ізраїльською стороною (від загальної кількості осіб, які пройшли тестування відбираються 75% кандидатів на працевлаштування, 25% залишаються в резерві).
  4. Проходження медичного огляду у обраних ізраїльською стороною медичних закладах.
  5. Підготовка та подача документів для видачі візи В/1 на працевлаштування.
  6. Відбуття до місця працевлаштування.

Заробітна плата працівників.

Мінімальна заробітна плата – 5 600 ізраїльських шекелів (1700$) за 182 годин місячної норми робочого часу.

Понаднормова праця (мінімум 29 годин робочого часу в місяць) оплачується додатково. За кожну понаднормову годину праці працівник буде отримувати додаткову суму до основної суми відповідно до кількості фактично відпрацьованих годин.

 Крім вищезазначеної заробітної плати, роботодавець вносить місячний депозит у розмірі 700 шекелів (200$) на банківський рахунок на ім’я працівника. Ця сума буде зарахована працівнику, як вихідна допомога та пенсія. Працівник може зняти кошти, накопичені на законних підставах на його імя на депозитному рахунку тільки  після того, як назавжди залишить Ізраїль.

Соціальний захист працівників:

Українські працівники, працевлаштовані в Ізраїлі, користуються рівними правами, як і місцеві працівники відповідно до ізраїльського законодавства та Імплементаційоного протоколу, включаючи дні відпустки, лікарняний, виплати на оздоровлення та інші, що буде відображено в трудовому договорі.

Працівник має право на 18 днів відпустки через хворобу, на рік з правом накопичення до 90 днів у перший рік трудового договору.

Щорічна відпустка. Працівник має право на оплачувану щорічну відпустку у дні, узгоджені з роботодавцем. У перший і другий рік роботи – 12 днів, у третій – 13 днів, у четвертий – 16 днів, у п’ятий – 18 днів відпустки.

Медичне страхування

Роботодавець забезпечує працівника, якого він працевлаштовує, приватним медичним страхуванням на період зайнятості.

Максимальний період для працевлаштування українського працівника у Державі Ізраїль за умовами Міжурядової угоди – 5 років і 3 місяці.

Трудовий договір з роботодавцем у Ізраїлі укладається на 1 рік (з правом продовження до 63 місяців). Дата початку роботи (дії трудового договору): дата прибуття працівника до Ізраїлю. Примірник договору працівник отримує перед вильотом до Ізраїлю на консультаційній зустрічі з відповідальними за реалізацію Міжурядової угоди в Україні. Працівник має право на дострокове розірвання контракту.

Проживання.

Роботодавець забезпечує відповідне розміщення працівника, якого він працевлаштовує (місце для сну розміром щонайменше 4 метри для кожного працівника у кімнаті для шести осіб, шафа та ліжко для кожного працівника, опалення та вентиляція, світло та електричні розетки у кожній кімнаті, холодна та гаряча вода в умивальних кімнатах, кухня та душ, раковини, лічильники, кухонні шафи, плита, холодильник, стіл та стільці, пральна машина, вогнегасник).

Роботодавець може відраховувати місячну суму, яка не перевищує 552 шекелів (160$), із заробітної плати працівника за розміщення та відповідні витрати. Ця сума залежить  від географічної місцевості в Ізраїлі, де працівник проживає, та щороку оновлюється.

Інформаційний супровід працівників в Україні здійснює громадська організація «Велика ідея» за телефонами 099 / 097 / 093 2025588.

Детальна інформація щодо етапів відбору кандидатів розміщена на сайті http://israeljobofficial.org.ua/

У випадку виникнення будь-яких запитань у спеціалістів служби зайнятості, що стосуються процесу тимчасового працевлаштування українських працівників у Державі Ізраїль, прохання звертатись за телефоном 0992025588 Віктор ГО «Велика ідея».

Інформаційний супровід працівників у Ізраїлі здійснює некомерційна організація «СІМІ» за телефоном 1-700-707-889.

Консультації та супровід в оформленні документів для кандидата безкоштовні.

Подати документи з метою подальшого тимчасового працевлаштування у Державі Ізраїль громадянин України необхідно до Красноградської районної філії ХОЦЗ за адресою: м. Красноград, вул. Соборна, буд. 81 А