Проведено засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству

10 грудня 2019 року в РедХабі проведено засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству.

У засіданні прийняли участь представники структурних підрозділів райдержадміністрації, правоохоронних органів, установ та організацій, які займаються питаннями сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Розглядалися питання:

  1. Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насилля»
  2. Про кількість спеціальних карток, які надійшли до управління праці та соціального захисту населення від Красноградського відділу поліції ГУ НП в Харківській області, щодо факту вчинення насильства в сім’ї по Красноградському району.
  3. Взаємодія суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству в частині виконання програм для кривдників.

Підсумовуючи обговорення, учасники засідання дійшли зрозумілого і цілком закономірного висновку, що співпраця між ними – неодмінна та обов’язкова, оскільки явище насилля загрожує психологічному, моральному, душевному та економічному здоров’ю людей.

Начальник Управління праці та соціального захисту населення Світлана Гонтар наголосила, що потрібно й надалі продовжувати взаємну співпрацю та робити взаємні кроки щодо попередження домашньому насильству в сім’ї, проводити спільні заходи на цю тему, що допоможе зменшити масштаби, а то й взагалі запобігти цьому вкрай невтішному явищу.