Про стан архівної справи в Красноградському районі

Доповіла начальник архівного відділу райдержадміністрації Тетяна Вербицька на щотижневій апаратній нараді, яку днями провід перший заступник голови райдержадміністрації Валерій Кицюк.

Станом на 01 грудня 2019 року в архівному відділі Красноградської райдержадміністрації на зберіганні знаходиться 301 фонд. Крайні дати цих документів з 1943 року по 2019 рік.

Приміщення архівного відділу розташовані за двома адресами по вул.Соборна,55 та вул.Бєльовська,94.

«Документи Національного архівного фонду є культурними цінностями, тому райдержадміністрацією вживається вичерпних заходів щодо забезпечення їх збереження та сприяння його поповненню» – зазначив Валерій Кицюк.

Доповідач також зазначила, що архівним відділом райдержадміністрації постійно надається методична допомога в розробленні та рецензуванні нормативних документів із роботи архівних підрозділів установ, організацій, підприємств. Розглядаються питання про порядок складання номенклатур справ та основні вимоги при складанні описів справ та історичних довідок, складання актів про знищення  документів, що не належать до НАФ.

З початку  2019 року до архівного відділу надійшло  14 частин фондів та 4 нових фондів від установ та організацій, що перебувають у зоні його  комплектування. Прийнято на державне зберігання документації в кількості 1072 одиниці зберігання.

На засіданні LXI сесії VII скликання Красноградської міської ради прийнято рішення від 17 квітня 2019 року № 2313 – VII «Про створення трудового архіву Красноградської міської ради». Було створено трудовий архів для централізованого тимчасового зберігання архівних документів, що не належать до НАФ.