У райдержадміністрації відбулася щотижнева апаратна нарада

Під керівництвом голови районної державної адміністрації Євгена Третякова 02 грудня  відбулася щотижнева апаратна нарада за участі голови районної ради, міського голови, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, на якій було підсумовано роботу за попередній тиждень та окреслено заходи на найближчий період.

Про стан ринку праці у Красноградському районі проінформувала Ольга Табачник – заступник директора – начальник відділу організації працевлаштування населення Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості. За 10 місяців 2019 року на обліку в Красноградській філії перебувало 1908 громадян (в 2018 році –  2009 осіб) з них:

– працевлаштовано за сприяння служби зайнятості – 1130 безробітних, в тому числі 18 осіб працевлаштовано з компенсацією роботодавцю ЄСВ, залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру – 613 безробітних осіб та 5 студентів у вільний від навчання час;

– охоплено системою професійного навчання за направленням служби зайнятості – 366 безробітних.

Доповідач також зазначила, що станом на 01.12.2019 на обліку в Красноградській районній філії перебувають 433 безробітних осіб (на 01.12.2018 перебувало 385). Зростання обумовлюється тим, що поступово зменшується кількість працюючих на газодобувних підприємствах, це не лише структурні підрозділи ФБУ «Укрбугаз», а й підприємства інших областей, на яких працювали мешканці нашого району.

Про  формування проекту районного бюджету на 2020 рік виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Надія Щербина. Очільник району закцентував увагу всіх розпорядників бюджетних коштів на тому, що бюджетні запити мають бути подані вчасно, а обсяг видатків відповідати реальній потребі.

На апаратній нараді начальник управління праці та соціального захисту населення Світлана Гонтар проінформувала про те, що до кінця року наш район отримує ще 2 субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей, а саме, придбання житла для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком 18 – 23 років (у 2019 році аналогічна компенсація виплачена особі на території Наталинської ОТГ).

Під час апаратної наради обговорили також питання стану проходження опалювального сезону, придбання житла для дитячого будинку сімейного типу, про хід реалізації проектів у сфері освіти та інші питання.