Започаткування клубної форми роботи для профорієнтації школярів

Реалізуючи програму Державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки в Красноградській районній філії Харківського обласного  центру  зайнятості впроваджуються інноваційні форми і методи профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю. Започаткування клубної форми роботи для профорієнтації школярів розпочалося  з відкриття у жовтні 2019  року  Клубу «Орієнтир» для учнів  9  класів Красноградського НВК №3.

Клуб  «Орієнтир»  створений з метою  проведення комплексної    профорієнтаційної  роботи  зі  старшокласниками:   надання інформації  про потреби в кадрах, стану  ринку праці району,  проведення групових та індивідуальних консультацій з питань вибору професій, підготовка учнів до вибору професії з урахуванням їх індивідуальних особливостей.

25 жовтня 2019 році на базі Красноградського НВК №3 пройшло перше засідання на тему: «Зі ста доріг – одна твоя», під час якого учнівська молодь ознайомилась зі світом професій,  за допомогою «Барометру професій» дізнались, які професії користуються попитом у регіоні.

Враховуючи,  що клуб «Орієнтир» тільки розпочав свою роботу, надалі планується проведення низки важливих та масштабних заходів: проведення професіографічних екскурсій,  майстер-класів, зустрічей  з успішними роботодавцями району та професіоналами. На  засіданнях клубу школярі матимуть можливість пройти профорієнтаційне он-лайн тестування на сайті «Моя професія. Консультаційна мережа».

Фахівці служби зайнятості  нададуть випускникам не тільки реальну допомогу у виборі свого професійного майбутнього, а й створюватимуть такі умови, щоб кожен учасник клубу отримав задоволення від цікавого  спілкування.