Екскурсія студентів до Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості

17 жовтня 2019 року для студентів Красноградського коледжу ХГПАХОР  було проведено екскурсію до Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості.

Під час зустрічі студенів ознайомили із структурою, функціями основних відділів та повноваженнями Красноградської районної філії ХОЦЗ, про умови звернення до центру зайнятості та необхідні документи для реєстрації. Крім того учні мали змогу наочно побачити як проводиться підбір роботи фахівцями центру зайнятості, а також ознайомилися з технікою пошуку роботи за допомогою татч-скрина, де в реальному часі можна переглядати вакансії не тільки в межах області, а й  всієї України.

Крім того присутні вивчали  описи професій та паспорти навчальних закладів. Їм було наголошено, що отримати робітничі професії можна за рахунок служби зайнятості на базі центрів професійно-технічної освіти.

Учні ознайомилися з можливістю проходження тестування для визначення здібностей, схильностей до певного виду професійної діяльності. Отримали слушні поради щодо того, як потрібно себе поводити при співбесіді з майбутнім роботодавцем, якому одягу надавати перевагу в таких випадках, які доречно ставити запитання, а з якими варто не поспішати, визначили основні вимоги до складання резюме, особливу увагу учнів привернуло  створення «відео-резюме».

Студенти, зацікавлені розповіддю, задавали багато питань, на які отримали  вичерпні та кваліфіковані відповіді спеціалістів.