Криміногенна ситуація в районі в цілому покращилася

Про це повідомила т.в.о. начальника сектору моніторингу Красноградського відділу поліції Ольга Машко під час проведення апаратної наради, яка відбулася 12 серпня у райдержадміністрації під головуванням першого заступник голови райдержадміністрації Валерія Кицюка.

Про це свідчить зменшення кількості повідомлень про вчинені правопорушення, зареєстрованих до ЄРДР. Так за 7 місяців поточного року в Красноградському відділі поліції зареєстровано та розглянуто 3767 заяв та повідомлень про вчинені правопорушення та інші події.

Перший заступник голови райдержадміністрації Валерій Кицюк зазначив на необхідності активізації роботи працівників поліції по дотриманню та охороні громадського порядку у центральних міських парках.

Також на апаратній нараді обговорили питання щодо формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла для розвитку сімейних та інших форм виховання, забезпечення  житлом  дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування, і визначення дітей, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію. Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гонтар зазначила, що розпорядженням голови райдержадміністрації затверджено потребу щодо спрямування субвенції на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб у кількості 33 особи.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Антоніна Турова ознайомила присутніх з підсумками проведення огляду готовності закладів освіти до 2019/2020 навчального року, який відбувся 5-7 серпня поточного року.

Вона зазначила, що у вересні 2019 року 426 дітей підуть до першого класу Нової української школи. Цього року на обладнання початкової школи було виділено 2,6 млн. грн., з них понад 900 тис. грн. з державного бюджету.

На нараді обговорили й інші актуальні питання життєдіяльності міста та району, з яких перший заступник голови райдержадміністрації надав відповідні доручення.