Ексклюзивні інструменти для пошуку роботи та працевлаштування

В рамках реалізації Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки у Харкові створено профорієнтаційний веб-ресурс «SmartJob», який може використовуватись як  дистанційний помічник в пошуку роботи та працевлаштування   громадянами, що шукають роботу.

          Веб-ресурс  «SmartJob»:

  • розширює комунікаційний простір;
  • створює можливості для дистанційного навчання, інформування та консультування;
  • дозволяє сформувати портфоліо претендентів на роботу та презентувати роботодавцям знання, навики, досягнення та вміння з різних сторін.

На веб-ресурсі  «SmartJob» можна ознайомитись із різноманітною   інформацією, що стосується працевлаштування. Інформаційні та навчальні матеріали об´єднані  по змісту та  представлені у 4 дистанційних  модулях:

Модуль «Відеокурси» включає в себе відеоуроки з вибору професії; професійного навчання; складання ідеального резюме; підготовки до  співбесіди з  роботодавцем; планування кар’єри.

Модуль «Вебінари» передбачає можливість прослухати  вебінари різноманітної тематики, що стосуються пошуку роботи, взяти участь у обговоренні.

Модуль «Відеоконсультації» передбачає online – консультування громадян з питань  вибору  професії та освіти; пошуку роботи та працевлаштування; реєстрації в службі зайнятості; підтримки бізнес-ініціатив; створення робочих місць; підбору кадрів; стажування та навчання;  законодавства про зайнятість.

Модуль «Відеорезюме» користується найбільшим попитом серед шукачів роботи.  Він містить  інструкції та програму для створення й монтажу відеорезюме. Для складання професійного резюме розроблена програма «Конструктор  резюме online», за допомогою якого можна якісно і швидко скласти резюме і отримати його на власну електронну адресу.

Зареєстрований шукач роботи може безкоштовно,  у зручний для себе час, ознайомитись із технікою пошуку роботи, швидко оволодіти навичками ефективної самопрезентації, самостійно  скласти резюме чи записати відеорезюме, які  при бажанні,  формуються у професійний  профіль для   роботодавця.

Веб-ресурс   «SmartJob»  вже тривалий час є необхідним і корисним при проведення  профорієнтаційних семінарів для безробітних, які перебувають на обліку в  Красноградській районній філії Харківського обласного центру зайнятості  та для випускників навчальних закладів нашого району.

 Кожен працездатний громадянин, який бажає скласти резюме, може скористатися даним ресурсом у приміщенні філії, отримавши необхідну консультацію та допомогу фахівців служби зайнятості.