Управління праці та соціального захисту населення інформує

Управління праці та соціального захисту населення повідомляє, що за 7 місяців 2019 року від КНП «Красноградська центральна районна лікарня» отримано 821 повідомлення про нещасні випадки невиробничого характеру. Причиною переважної більшості  нещасних випадків була необачність громадян, проте з настанням літніх канікул збільшилась кількість травмувань дітей шляхом падіння з велосипеду.

Велосипед, як транспортний засіб, має свої особливості – він дуже маневрений та недостатньо стійкий, особливо на поворотах, тому батькам слід приділяти більшу увагу безпеці руху юних велосипедистів. Перш за все необхідно впевнитись, що велосипед  відповідає зросту дитини, щоб забезпечити більшу стійкість під час руху.

Слід пам’ятати, що велосипедистові забороняється:

– їздити на велосипеді дорогою дітям віком до 14 років;

– під час руху триматися за інший транспортний засіб;

– їздити, не тримаючись за кермо, та знімати ноги з педалей;

– керувати велосипедом з несправним гальмом і звуковим сигналом, а також без освітлення у темний час доби та в умовах недостатньої видимості.

Велосипед завжди був і залишається одним із улюблених  засобів пересування, захоплюючим видом спорту і туризму. Він міцно увійшов у побуту людей, особливо дітей та молоді, разом з тим, саме він – винуватець безлічі серйозних травм. Але дотримання правил безпеки руху на велосипеді забезпечить тільки приємні емоції від даного виду транспорту. Тому закликаємо приділяти увагу ознайомленню дітей з правилами безпеки руху на велосипедах та інших транспортних засобах.