Новий фахівець служби зайнятості – кар’єрний радник

В умовах модернізації та розвитку Державної служби зайнятості як сервісної установи, з 2019 року запроваджено в роботу новий, індивідуальний підхід для кожного шукача роботи – інститут кар’єрного радника.

Кар’єрний радник – співробітник центру зайнятості, який забезпечує організацію надання послуг особам, які шукають роботу, зареєстрованим безробітним, здійснює супровід таких осіб з метою їх подальшого працевлаштування.

Саме кар’єрні радники виступають єдиним куратором для безробітних, покликані надавати послуги та нести відповідальність за сприяння у працевлаштуванні, виходячи з індивідуальних інтересів клієнта. Кар’єрний радник – та сама дієва та вкрай необхідна ланка між безробітним та потенційним роботодавцем.

Кар’єрні радники допомагають безробітному усвідомити свої сильні особисті якості, наявні переваги перед конкурентами, виступають ініціатором при складанні індивідуального плану надання послуг або плану працевлаштування, навчають самостійно шукати роботу, готуватися до співбесіди та створити ефективне резюме. Психологічна підтримка клієнта, мотивація задля досягнення поставлених цілей, навчання долати психологічні перешкоди – це також функції кар’єрного радника.

Запровадження інституту кар’єрних радників активізує роботу державної служби зайнятості в цілому за всіма напрямами: від ініціювання модернізації обслуговування безробітних та роботодавців до розширення активних програм зайнятості населення.